Ayam Goreng Limo
gebakken jonge kippetjes met citroen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 jong kippetjes (500 gr elk)
2 uien
2 rode lomboks
3 teentjes knoflook
5 eetl citroensap
5 eetl arachide olie
Taburan:
garnering:
1 lenteui
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de lomboks, de knoflook, de olie en het citroensap fijn tot een pasta. Snijd de kippen doormidden en marineer deze met de pasta en laat dit tenminste 1 uur staan. Hak de lenteui fijn.
Rooster de kip boven een houtskoolvuurtje langzaam in 40 minuten bruin en gaar en besprenkel het regelmatig met de marinade. Bestrooi de kip met de lenteui en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tabu - Worstjes van paardenvlees
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Godoh - Gebakken Banaan
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Tan Hwa Po Ts'ai T'ang
- Ayam Singgang - Gestoofde kip
- Ayam Putih
- Ayam Masak Hijau - groene kip
- Pa Chorn Sam Rort - Gebakken vis in een pittige saus
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...