Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Basoh - vleesballetjes met saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Basoh
vleesballetjes met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr gemengd gehakt
2 eieren
3 cm laos
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
peper en zout naar smaak
koolbladeren
houten prikkers

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
zout naar smaak
75 ml azijn
100 gr pinda's
50 ml water

Cara membuat;
bereiding:
Wrijf of maal de laos en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en klop de eieren op. Meng de ingrediënten goed door elkaar en vorm er balletjes van. Verpak de balletjes in de koolbladeren en zet deze vast met de prikkers. Stoom de balletjes in 20 minuten gaar.

Wrijf of maal de ingrdiënten voor de saus fijn tot een pasta en verhit de saus. Giet daarna de saus over de koolballetjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 52 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902541