banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasi Goreng Selimut
gebakken rijst met een omelet

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr witte rijst
100 gr kip, gaar
50 gr garnalen, gepeld
5 bakso sapi, kleine gehaktballetjes
1 rode lombok
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1 lente-ui
1 eetl boter / olie

Haluskan:
bumbu
3 rode lomboks
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel kari / massala / kerrie

Bahan dadar:
ingrediënten omelet:
2 eieren
1/8 theel zout
1 eetl kecap manis
1 eetl boter

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip en de bakso in stukjes, ontpit de lombok en snijd deze fijn. Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Klop de eiren op samen met de kecap en het zout.
Verhit in een pan de boter en voeg het eimengsel toe en bak een dunne omelet en zet apart.
Verhit in een pan de olie/boter en fruit de bumbu met de lombok voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, de kip en de bakso toe en bak deze 2 minuten. Dan de rijst, de kecap, het zout en de peper toevoegen en bak het geheel verder gaar. Schep dan de lente-ui erdoor.

Verdeel de omelet in porties en leg daarop de nasi, vouw zoveel mogelijk dicht en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252629