Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Nasi Goreng Selimut - gebakken rijst met een omelet

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Goreng Selimut
gebakken rijst met een omelet

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr witte rijst
100 gr kip, gaar
50 gr garnalen, gepeld
5 bakso sapi, kleine gehaktballetjes
1 rode lombok
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1 lente-ui
1 eetl boter / olie

Haluskan:
bumbu
3 rode lomboks
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel kari / massala / kerrie

Bahan dadar:
ingrediënten omelet:
2 eieren
1/8 theel zout
1 eetl kecap manis
1 eetl boter

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip en de bakso in stukjes, ontpit de lombok en snijd deze fijn. Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Klop de eiren op samen met de kecap en het zout.
Verhit in een pan de boter en voeg het eimengsel toe en bak een dunne omelet en zet apart.
Verhit in een pan de olie/boter en fruit de bumbu met de lombok voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, de kip en de bakso toe en bak deze 2 minuten. Dan de rijst, de kecap, het zout en de peper toevoegen en bak het geheel verder gaar. Schep dan de lente-ui erdoor.

Verdeel de omelet in porties en leg daarop de nasi, vouw zoveel mogelijk dicht en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015964