logo

Recente Reacties

Nasi Goreng Seafood Jawa Timur
gebakken gekruide rijst met zeevruchten uit Oost-Java

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr gekookte witte rijst
150 gr garnalen, gepeld
200 gr cumi / pijlstaartinktvis
1 lente-ui
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
3 teentjes knoflook
7 sjalotjes
1 tomaat
1 1/2 theel trassi

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
50 acar timun (ingelegde kokommer, zie recept)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in stukjes van 1 cm en de lente-ui in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen en de inktvis toe en bak deze 2 minuten. Dan de rijst, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak het geheel verder gaar. Schep dan de lent-ui erdoor en strooi de bawang goreng er over. Serveer daarbij de acar.

Add comment

Submit

who is online

We have 62 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 42955384