banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi Goreng Seafood Jawa Timur
gebakken gekruide rijst met zeevruchten uit Oost-Java

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr gekookte witte rijst
150 gr garnalen, gepeld
200 gr cumi / pijlstaartinktvis
1 lente-ui
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
3 teentjes knoflook
7 sjalotjes
1 tomaat
1 1/2 theel trassi

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
50 acar timun (ingelegde kokommer, zie recept)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in stukjes van 1 cm en de lente-ui in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen en de inktvis toe en bak deze 2 minuten. Dan de rijst, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak het geheel verder gaar. Schep dan de lent-ui erdoor en strooi de bawang goreng er over. Serveer daarbij de acar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328047