zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- kaki babi kecap sayuran - varkenspoten
- Lalab Seldri
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Dendeng blado - Krokant gebakken rundvlees
- Ikan Cakalang Fufu - Gestoofde tonijn
- Yum Taent Kwa - komkommersalade
- Kambing Masak Asam Pedas - gebakken rund/lamsvlees in pittige saus
- Sayur Lombok Rebung - pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
- Sambal Tempe Mercon - zeer pittig gebakken tempe
- Bagoong Balayan Guisado - Balayan vissaus
Nasi Goreng Seafood Jawa Timur - gebakken rijst met zeevruchten uit Oost-Java


Nasi Goreng Seafood Jawa Timur
gebakken gekruide rijst met zeevruchten uit Oost-Java
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr gekookte witte rijst
150 gr garnalen, gepeld
200 gr cumi / pijlstaartinktvis
1 lente-ui
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
3 teentjes knoflook
7 sjalotjes
1 tomaat
1 1/2 theel trassi
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
50 acar timun (ingelegde kokommer, zie recept)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in stukjes van 1 cm en de lente-ui in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen en de inktvis toe en bak deze 2 minuten. Dan de rijst, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak het geheel verder gaar. Schep dan de lent-ui erdoor en strooi de bawang goreng er over. Serveer daarbij de acar.
gebakken gekruide rijst met zeevruchten uit Oost-Java
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr gekookte witte rijst
150 gr garnalen, gepeld
200 gr cumi / pijlstaartinktvis
1 lente-ui
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
3 teentjes knoflook
7 sjalotjes
1 tomaat
1 1/2 theel trassi
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
50 acar timun (ingelegde kokommer, zie recept)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in stukjes van 1 cm en de lente-ui in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen en de inktvis toe en bak deze 2 minuten. Dan de rijst, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak het geheel verder gaar. Schep dan de lent-ui erdoor en strooi de bawang goreng er over. Serveer daarbij de acar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.