banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sup Kimlo Solo
geurige soep uit Solo

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kipfilet
1500 ml water
2 eetl olie
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
150 gr bakso ikan (visballetjes)
3 wortelen
100 gr oesterzwammen
150 gr bunga sedap malam / tuberoos, gedroogd
2 eetl kecap manis
1 eetl zout
2 theel peper
50 gr soen
2 takjes selderij
2 lente-uitjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lenteui in dunne plakjes. Snijd de wortelen in plakjes en de oesterzwammen in reepjes en hak de selderij grof.
Verhit in een pan het water samen met de kip en kook deze gaar. Schep de kip uit de pan en pluk het vlees uit elkaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de bakso, de wortelen, de oesterzwammen, de bunga sedap malam, de kecap, het zout en de peper toe en meng goed en bak het geheel voor 4 minuten.
Voeg het dan toe aan de bouillon en breng aan de kook. Laat het daarna 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de soen toe en kook het geheel nog voor 2 minuten. Bestrooi de soep met de lente-ui en de selderij en serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328174