geurige soep uit Solo
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kipfilet
1500 ml water
2 eetl olie
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
150 gr bakso ikan (visballetjes)
3 wortelen
100 gr oesterzwammen
150 gr bunga sedap malam / tuberoos, gedroogd
2 eetl kecap manis
1 eetl zout
2 theel peper
50 gr soen
2 takjes selderij
2 lente-uitjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lenteui in dunne plakjes. Snijd de wortelen in plakjes en de oesterzwammen in reepjes en hak de selderij grof.
Verhit in een pan het water samen met de kip en kook deze gaar. Schep de kip uit de pan en pluk het vlees uit elkaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de bakso, de wortelen, de oesterzwammen, de bunga sedap malam, de kecap, het zout en de peper toe en meng goed en bak het geheel voor 4 minuten.
Voeg het dan toe aan de bouillon en breng aan de kook. Laat het daarna 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de soen toe en kook het geheel nog voor 2 minuten. Bestrooi de soep met de lente-ui en de selderij en serveer.