Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
Icon Write a comment
Sambal Goreng Hati Dan Udang - gebakken lever met garnalen
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Sambal Goreng Hati Dan Udang
gebakken lever met garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderlever
200 gr garnalen
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
1 rode en 1 groene lombok
2 sjalotten
1 theel palmsuiker (gula jawa)
zout naar smaak
300 ml kokosmelk
3 theel asem
7 eetl water
2 eetl olie
water

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
10 gedroogde lomboks
2 kemirinoten
1 theel trassi

Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de gedroogde lomboks voor 10 minuten in water. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lever in blokjes en de sjalotten en de lomboks fijn. Meng de asem met het water.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten, de lomboks, de sereh en de laos voor 3 minuten. Voeg dan het zout, de suiker, de lever en de garnalen toe en bak dit zachtjes voor 3 minuten. Vervolgens de santen en het asemwater toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de saus dit geworden is. Vervolgens de bumbu toevoegen en het geheel late sudderen totdat vrijwel al het vocht is verdampt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40794928