Sambal Goreng Hati Dan Udang
gebakken lever met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderlever
200 gr garnalen
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
1 rode en 1 groene lombok
2 sjalotten
1 theel palmsuiker (gula jawa)
zout naar smaak
300 ml kokosmelk
3 theel asem
7 eetl water
2 eetl olie
water
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
10 gedroogde lomboks
2 kemirinoten
1 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de gedroogde lomboks voor 10 minuten in water. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lever in blokjes en de sjalotten en de lomboks fijn. Meng de asem met het water.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten, de lomboks, de sereh en de laos voor 3 minuten. Voeg dan het zout, de suiker, de lever en de garnalen toe en bak dit zachtjes voor 3 minuten. Vervolgens de santen en het asemwater toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de saus dit geworden is. Vervolgens de bumbu toevoegen en het geheel late sudderen totdat vrijwel al het vocht is verdampt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Pelecing - sambal met limoensap
- Ase Lidah - gestoofde tong in kruidige romige saus
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Inihaw Na Pusit - gegrilde intkvis met een zoete kruidige saus
- Guinataan Hipon - gestoofde garnalen in een kokosmelksaus
- Escabeche Lapu Lapu - gebakken vis in zoetzure saus
- Sambal goreng hati dan ampela ayam - Sambal goreng van kip
- Rendang Tumbuk rendang - rendang van pittig gekruide gehaktballetjes
- Jadah Manten - feestelijke rijst/kip rolletjes in omelet
- Sop Buntut - ossestaartsoep
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...