gebakken lever met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderlever
200 gr garnalen
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
1 rode en 1 groene lombok
2 sjalotten
1 theel palmsuiker (gula jawa)
zout naar smaak
300 ml kokosmelk
3 theel asem
7 eetl water
2 eetl olie
water
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
10 gedroogde lomboks
2 kemirinoten
1 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de gedroogde lomboks voor 10 minuten in water. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lever in blokjes en de sjalotten en de lomboks fijn. Meng de asem met het water.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten, de lomboks, de sereh en de laos voor 3 minuten. Voeg dan het zout, de suiker, de lever en de garnalen toe en bak dit zachtjes voor 3 minuten. Vervolgens de santen en het asemwater toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de saus dit geworden is. Vervolgens de bumbu toevoegen en het geheel late sudderen totdat vrijwel al het vocht is verdampt.