banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Sambal Goreng Hati Dan Udang - gebakken lever met garnalen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Hati Dan Udang
gebakken lever met garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderlever
200 gr garnalen
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
1 rode en 1 groene lombok
2 sjalotten
1 theel palmsuiker (gula jawa)
zout naar smaak
300 ml kokosmelk
3 theel asem
7 eetl water
2 eetl olie
water

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
10 gedroogde lomboks
2 kemirinoten
1 theel trassi

Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de gedroogde lomboks voor 10 minuten in water. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lever in blokjes en de sjalotten en de lomboks fijn. Meng de asem met het water.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten, de lomboks, de sereh en de laos voor 3 minuten. Voeg dan het zout, de suiker, de lever en de garnalen toe en bak dit zachtjes voor 3 minuten. Vervolgens de santen en het asemwater toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de saus dit geworden is. Vervolgens de bumbu toevoegen en het geheel late sudderen totdat vrijwel al het vocht is verdampt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 40 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40429703