Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Gule Jariang - Gestoofde courbaril

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gule Jariang
Gestoofde courbaril
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr jangkol tua (courbaril)
1 serehstengel, gekneusd
500 ml dikke kokosmeldk (santen asli)
5 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis
zout naar smaak
water

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Pel de peulen en snijd deze dan doormidden. Kook de peulen voor 5 minuten in water en giet deze daarna af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de boemboe, de sereh, de asam kandis, het kunyitblad, het zout en de jeruk purut. Voeg dan de courbaril toe en stoof dit alles zachtjes totdat het vocht verdampt is en de olie is vrijgekomen
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 328 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925586