Stoofpot van groenten en vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr labu merah*
300 gr spinazie
1 maïskolf
3 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
50 gr zoute vis (ikan asin)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
175 ml funne kokosmelk (santen cair)
4 salam blaadjes
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de labu in blokjes en de mais van de kolf. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis bruin en krokant. Laat de vis daarna uitlekken op keukenpapier en snijd het aan stukjes. Breng de dunne kokosmelk aan de kook en meng daar de laos, de boemboe en de salam doorheen. Voeg dan de mais, de labu en de spinazie aan toe en laat dit nog 5 minuten stoven. Voeg dan de dikke kokosmelk toe en het gerecht moet nog 8 minuten sudderen.
* kan je geen labu merah krijgen, neem dan een stevige pompoen.
ingrediënten:
250 gr labu merah*
300 gr spinazie
1 maïskolf
3 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
50 gr zoute vis (ikan asin)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
175 ml funne kokosmelk (santen cair)
4 salam blaadjes
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de labu in blokjes en de mais van de kolf. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis bruin en krokant. Laat de vis daarna uitlekken op keukenpapier en snijd het aan stukjes. Breng de dunne kokosmelk aan de kook en meng daar de laos, de boemboe en de salam doorheen. Voeg dan de mais, de labu en de spinazie aan toe en laat dit nog 5 minuten stoven. Voeg dan de dikke kokosmelk toe en het gerecht moet nog 8 minuten sudderen.
* kan je geen labu merah krijgen, neem dan een stevige pompoen.