zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Buncis Tumis Ampela - roerbak van sperziebonen met kip
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Semur Lidah - ossetong in nootmuskaatsaus
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Rundvlees met aardappelen
- Rawon Blora - zwarte rundvleessoep uit Blora (Midden-Java)
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Kroket Kentang - aardappelkroketjes
- Asin Ikan Mas - Karper in een friszure saus
Khow Paad Sapparod 3


Khow Paad Sapparod 3
ananasrijst
ananasrijst
Ingrediënten:
225 gr rijst
6 eetl gedroogde garnalen
1 grote ananas
4 sjalotjes
4 lente-uitjes
5 rode lomboks
1 bosje koriander
2 eetl olie
2 teentjes knoflook
2 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl suiker,
Bereiding:
Snijd de lomboks in reepjes, de sjalotten, de knoflook fijn en het groene deel van de lente-uitjes in ringetjes en ook de koriander fijn. Snijd de ananas in blokjes. Meng de ananas met de sjalotten, de lente-ui, de lomboks en de koriander. Kook vervolgens de rijst gaar. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak hierin de garnalen krokant en laat deze uitlekken. Bak ververolgens in 2 eetl olie de knoflook en voeg dan de rijsat toe. Bak dit nog 6 minuten mee en voeg dan de vissaus, de sojasaus en de suiker toe en bak nog 3 minuten door. Dan het ananasmengsel met de garnalen toevoegen en dit verder warm bakken. Serveer.
225 gr rijst
6 eetl gedroogde garnalen
1 grote ananas
4 sjalotjes
4 lente-uitjes
5 rode lomboks
1 bosje koriander
2 eetl olie
2 teentjes knoflook
2 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl suiker,
Bereiding:
Snijd de lomboks in reepjes, de sjalotten, de knoflook fijn en het groene deel van de lente-uitjes in ringetjes en ook de koriander fijn. Snijd de ananas in blokjes. Meng de ananas met de sjalotten, de lente-ui, de lomboks en de koriander. Kook vervolgens de rijst gaar. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak hierin de garnalen krokant en laat deze uitlekken. Bak ververolgens in 2 eetl olie de knoflook en voeg dan de rijsat toe. Bak dit nog 6 minuten mee en voeg dan de vissaus, de sojasaus en de suiker toe en bak nog 3 minuten door. Dan het ananasmengsel met de garnalen toevoegen en dit verder warm bakken. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.