logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gulai Taoco Nangka Muda
in kokosmelk gestoofde nangka met taoco

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr jonge nangka/jackfruit
125 gr rundvlees (borst)
8 eetl taoco
5 kousenband
100 gr melinjo blad
1000 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
6 rode rawits
1 kunyit blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 jeruk purut blaadjes
1 asam kandis
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode lombok
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm jahe
2 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka en het vlees in blokjes. Snijd de kousenband in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de taoco, de asam kandis en het kunyit blad voor 6 minuten.
Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens de nangka toevoegen en kook deze gaar. Dan de kousenband, de melinjo, de rawits, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 100 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176676