banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Gulai Taoco Nangka Muda - in kokosmelk gestoofde nangka met taoco

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai Taoco Nangka Muda
in kokosmelk gestoofde nangka met taoco

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr jonge nangka/jackfruit
125 gr rundvlees (borst)
8 eetl taoco
5 kousenband
100 gr melinjo blad
1000 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
6 rode rawits
1 kunyit blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 jeruk purut blaadjes
1 asam kandis
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode lombok
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm jahe
2 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka en het vlees in blokjes. Snijd de kousenband in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de taoco, de asam kandis en het kunyit blad voor 6 minuten.
Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens de nangka toevoegen en kook deze gaar. Dan de kousenband, de melinjo, de rawits, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39819579