kruidig gebakken/gegrilde eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
3 eetl kecap manis
1 theel limoensap
2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
400 ml water
4 eetl kecap manis bij roosteren
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 cm jahe
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 10 stukken en marineer deze met het zout en het limoensap voor tenminste 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit een pan en bak de eend met de bumbu, de kecap en de palmsuiker rondom bruin. Voeg het water toe en breng aan de kook en kook de eend gaar. Besprenkel de eend met de kecap en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin. Strooi de bawang goreng erover en serveer