Itik Panggang
kruidig gebakken/gegrilde eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
3 eetl kecap manis
1 theel limoensap
2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
400 ml water
4 eetl kecap manis bij roosteren
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 cm jahe
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 10 stukken en marineer deze met het zout en het limoensap voor tenminste 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit een pan en bak de eend met de bumbu, de kecap en de palmsuiker rondom bruin. Voeg het water toe en breng aan de kook en kook de eend gaar. Besprenkel de eend met de kecap en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin. Strooi de bawang goreng erover en serveer
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor Bumbu Kacang - eieren in een pindasaus
- Mie Goreng Tauge - gebakken eiermie met tauge
- Daging gulung daun jeruk - gekleurde runder sate
- Sawi Masak Tiram - gestoofde kool met kruidige saus
- Nasi Betawi
- Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk
- Mu Gur La - varkenssate
- Sop Tomat Jatim - Indonesische tomatensoep
- Urap Kenikir - goudsbloemen met gekruide geraspte kokos
- Tetelan Daging Sapi Bumbu Kecap Pedas - rundvlees met pittige kecap saus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...