kip met kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 kippenhartjes
1/2 ui
3 teentjes knoflook
2 salam blad
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml kippenbouillon (zie recept)
5 belimbing wuluh
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui in dunne reepjes, de lomboks in ringen en de belimbing in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de kip toevoegen en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de belimbing erdoor en kook nog voor 1 minuut. Serveer.