logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Jantung Ayam Masak Kecap
kip met kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 kippenhartjes
1/2 ui
3 teentjes knoflook
2 salam blad
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml kippenbouillon (zie recept)
5 belimbing wuluh
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui in dunne reepjes, de lomboks in ringen en de belimbing in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de kip toevoegen en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de belimbing erdoor en kook nog voor 1 minuut. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 161 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397757