Jantung Ayam Masak Kecap
kip met kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 kippenhartjes
1/2 ui
3 teentjes knoflook
2 salam blad
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml kippenbouillon (zie recept)
5 belimbing wuluh
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui in dunne reepjes, de lomboks in ringen en de belimbing in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de kip toevoegen en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de belimbing erdoor en kook nog voor 1 minuut. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tongseng Ayam Pedas - kip in een romige pittige saus
- Sateh Makasar
- Goru Belanga Sulawesi - stoofpotje van rundvlees uit Sulawesi
- Gangan udang - in kokosmelk gestoofde garnalen
- Moo Dang - geroosterd varkensvlees
- Sawi Masak Tiram - gestoofde kool met kruidige saus
- Sambal bawang 2
- Sambal Embe - sambal rawit uit Bali
- Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry
- Nasi Lemak
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...