1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Nick 20 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 29 days ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 3 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai kambing
geit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr geitenvlees
5 eetl olie
2 kapulaga (doosvrucht)
3 cengkeh (kruidnagels)
4 cm kaju manis (kaneel)
3 cm laos, gekneusd
2 serehstengels, gekneusd
3 salam bladeren
4 jeruk purut bladeren
1500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe::
5 rode cabe/tabia bun (lange peper, anders zwarte peper)
11 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 kemiries
3 cm gember (jahe/jahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
16 stuks merica (witte peper)
1/2 theel adas (venkel)
zout naar smaak
1 theel gula jawa

Care membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe samen met de apulaga, de cengkeh, de kaju manis, de laos, de sereh, het salam blad en jeruk purut blad voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak rondom bruin. Vervolgens de dunne kokosmelk toevoegen en kook het vlees zacht en gaar. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook dit zachtjes totdat de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35957443