Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Gulai kambing - stoofpotje van geitenvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai kambing
geit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr geitenvlees
5 eetl olie
2 kapulaga (doosvrucht)
3 cengkeh (kruidnagels)
4 cm kaju manis (kaneel)
3 cm laos, gekneusd
2 serehstengels, gekneusd
3 salam bladeren
4 jeruk purut bladeren
1500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe::
5 rode cabe/tabia bun (lange peper, anders zwarte peper)
11 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 kemiries
3 cm gember (jahe/jahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
16 stuks merica (witte peper)
1/2 theel adas (venkel)
zout naar smaak
1 theel gula jawa

Care membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe samen met de apulaga, de cengkeh, de kaju manis, de laos, de sereh, het salam blad en jeruk purut blad voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak rondom bruin. Vervolgens de dunne kokosmelk toevoegen en kook het vlees zacht en gaar. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook dit zachtjes totdat de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41455518