geit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr geitenvlees
5 eetl olie
2 kapulaga (doosvrucht)
3 cengkeh (kruidnagels)
4 cm kaju manis (kaneel)
3 cm laos, gekneusd
2 serehstengels, gekneusd
3 salam bladeren
4 jeruk purut bladeren
1500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe::
5 rode cabe/tabia bun (lange peper, anders zwarte peper)
11 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 kemiries
3 cm gember (jahe/jahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
16 stuks merica (witte peper)
1/2 theel adas (venkel)
zout naar smaak
1 theel gula jawa
Care membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe samen met de apulaga, de cengkeh, de kaju manis, de laos, de sereh, het salam blad en jeruk purut blad voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak rondom bruin. Vervolgens de dunne kokosmelk toevoegen en kook het vlees zacht en gaar. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook dit zachtjes totdat de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.
ingrediënten:
1000 gr geitenvlees
5 eetl olie
2 kapulaga (doosvrucht)
3 cengkeh (kruidnagels)
4 cm kaju manis (kaneel)
3 cm laos, gekneusd
2 serehstengels, gekneusd
3 salam bladeren
4 jeruk purut bladeren
1500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe::
5 rode cabe/tabia bun (lange peper, anders zwarte peper)
11 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 kemiries
3 cm gember (jahe/jahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
16 stuks merica (witte peper)
1/2 theel adas (venkel)
zout naar smaak
1 theel gula jawa
Care membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe samen met de apulaga, de cengkeh, de kaju manis, de laos, de sereh, het salam blad en jeruk purut blad voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak rondom bruin. Vervolgens de dunne kokosmelk toevoegen en kook het vlees zacht en gaar. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook dit zachtjes totdat de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.