logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gulai kambing
geit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr geitenvlees
5 eetl olie
2 kapulaga (doosvrucht)
3 cengkeh (kruidnagels)
4 cm kaju manis (kaneel)
3 cm laos, gekneusd
2 serehstengels, gekneusd
3 salam bladeren
4 jeruk purut bladeren
1500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe::
5 rode cabe/tabia bun (lange peper, anders zwarte peper)
11 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 kemiries
3 cm gember (jahe/jahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
16 stuks merica (witte peper)
1/2 theel adas (venkel)
zout naar smaak
1 theel gula jawa

Care membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe samen met de apulaga, de cengkeh, de kaju manis, de laos, de sereh, het salam blad en jeruk purut blad voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak rondom bruin. Vervolgens de dunne kokosmelk toevoegen en kook het vlees zacht en gaar. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook dit zachtjes totdat de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.

Add comment

Submit

who is online

We have 313 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421550