lams kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1750 ml kokosmelk
500 gr lamsvlees
1 serehstengel
5 jerut purut blaadjes
4 salam blaadjes
zout naar smaak
1 theel peper
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit (kurkuma)
6 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de boemboe toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
ingrediënten:
1750 ml kokosmelk
500 gr lamsvlees
1 serehstengel
5 jerut purut blaadjes
4 salam blaadjes
zout naar smaak
1 theel peper
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit (kurkuma)
6 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de boemboe toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.