geurig stoofpotje van lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
500 gr rundvlees
2000 ml water
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
1 kunyit blad
2 salam blaadjes
1000 ml santen cair
1000 ml santen asli
2 asam kandis
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm jahe
5 teentjes knoflook
1/2 theel peper
2 eetl zout
6 sjalotjes
9 rode lomboks
4 cm kunyit
5 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
2 kruidnagels
3 steranijs
3 kardemon
2 cm kaneel
2 theel palmsuiker
Taburan:
garnering:
5 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit half gaar. Rooster de kruidngaels, de steranijs, de kardemon en de kaneel droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de kunyit, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dit bij het vlees samen met de santen cair en kook het geheel zachtjes gaar. Voeg dan de santen asli toe en roer totdat de saus is ingedikt. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.