zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Itik Lado Ijo - eend in groene peper saus
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Ayam Goreng Kuning - geel gebakken kip
- Hobak Mandu - dumplings met courgette
- Acar ketimoen - atjar van komkommer
- Iga bakar madu lemon - gegrilde lamsrack met honing-citroen marinade
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Soto Kambing - lamsvleessoep
- Rica Bebek - smoor van eend in gekruide saus
- Ayam Pangupa - kruidige geroosterde kip
Gulai Kambing Sedap Wangi - geurig stoofpotje van lamsvlees


Gulai Kambing Sedap Wangi
geurig stoofpotje van lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
500 gr rundvlees
2000 ml water
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
1 kunyit blad
2 salam blaadjes
1000 ml santen cair
1000 ml santen asli
2 asam kandis
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm jahe
5 teentjes knoflook
1/2 theel peper
2 eetl zout
6 sjalotjes
9 rode lomboks
4 cm kunyit
5 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
2 kruidnagels
3 steranijs
3 kardemon
2 cm kaneel
2 theel palmsuiker
Taburan:
garnering:
5 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit half gaar. Rooster de kruidngaels, de steranijs, de kardemon en de kaneel droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de kunyit, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dit bij het vlees samen met de santen cair en kook het geheel zachtjes gaar. Voeg dan de santen asli toe en roer totdat de saus is ingedikt. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
geurig stoofpotje van lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
500 gr rundvlees
2000 ml water
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
1 kunyit blad
2 salam blaadjes
1000 ml santen cair
1000 ml santen asli
2 asam kandis
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm jahe
5 teentjes knoflook
1/2 theel peper
2 eetl zout
6 sjalotjes
9 rode lomboks
4 cm kunyit
5 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
2 kruidnagels
3 steranijs
3 kardemon
2 cm kaneel
2 theel palmsuiker
Taburan:
garnering:
5 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit half gaar. Rooster de kruidngaels, de steranijs, de kardemon en de kaneel droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de kunyit, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dit bij het vlees samen met de santen cair en kook het geheel zachtjes gaar. Voeg dan de santen asli toe en roer totdat de saus is ingedikt. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.