banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Gulai Kambing Sedap Wangi - geurig stoofpotje van lamsvlees
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Kambing Sedap Wangi
geurig stoofpotje van lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
500 gr rundvlees
2000 ml water
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
1 kunyit blad
2 salam blaadjes
1000 ml santen cair
1000 ml santen asli
2 asam kandis
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm jahe
5 teentjes knoflook
1/2 theel peper
2 eetl zout
6 sjalotjes
9 rode lomboks
4 cm kunyit
5 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
2 kruidnagels
3 steranijs
3 kardemon
2 cm kaneel
2 theel palmsuiker

Taburan:
garnering:
5 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit half gaar. Rooster de kruidngaels, de steranijs, de kardemon en de kaneel droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de kunyit, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dit bij het vlees samen met de santen cair en kook het geheel zachtjes gaar. Voeg dan de santen asli toe en roer totdat de saus is ingedikt. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 208 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39037194