Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gulai Kambing Sedap Wangi - geurig stoofpotje van lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Kambing Sedap Wangi
geurig stoofpotje van lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
500 gr rundvlees
2000 ml water
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
1 kunyit blad
2 salam blaadjes
1000 ml santen cair
1000 ml santen asli
2 asam kandis
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm jahe
5 teentjes knoflook
1/2 theel peper
2 eetl zout
6 sjalotjes
9 rode lomboks
4 cm kunyit
5 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
2 kruidnagels
3 steranijs
3 kardemon
2 cm kaneel
2 theel palmsuiker

Taburan:
garnering:
5 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit half gaar. Rooster de kruidngaels, de steranijs, de kardemon en de kaneel droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de kunyit, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dit bij het vlees samen met de santen cair en kook het geheel zachtjes gaar. Voeg dan de santen asli toe en roer totdat de saus is ingedikt. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 47 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024526