Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Gulai Kambing Sedap Wangi - geurig stoofpotje van lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Kambing Sedap Wangi
geurig stoofpotje van lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
500 gr rundvlees
2000 ml water
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
1 kunyit blad
2 salam blaadjes
1000 ml santen cair
1000 ml santen asli
2 asam kandis
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm jahe
5 teentjes knoflook
1/2 theel peper
2 eetl zout
6 sjalotjes
9 rode lomboks
4 cm kunyit
5 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
2 kruidnagels
3 steranijs
3 kardemon
2 cm kaneel
2 theel palmsuiker

Taburan:
garnering:
5 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit half gaar. Rooster de kruidngaels, de steranijs, de kardemon en de kaneel droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de kunyit, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dit bij het vlees samen met de santen cair en kook het geheel zachtjes gaar. Voeg dan de santen asli toe en roer totdat de saus is ingedikt. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 226 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906762