zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sate Tusuk Anak Sapi - sate van kalfsvlees
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Gulai Gajebo Daging Sapi - gestoofd rundvlees in kruidige saus
- Sambal Gami - Tomaat-uien saus uit Kalimantan
- Udang sapudi - garnalenballetjes
- Tumis Sayur Campur
- Kripik Kulit Melinjo Asin - Krupuk - kroepoek van melinjoschillen
- Tumis Labu Siam Dengan Udang - Gebakken chayote met garnalen
- Pallu Kaloa - Gebakken gekruid rundvlees
- Soto Betawi - Rundvleessoep met kokosmelk
Gulai Pagar Puri - stoofpot van lamsvlees en aubergine


Gulai Pagar Puri
stoofpot van lamsvlees en aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamsvlees
150 gr terong medan (dunne groene aubergine)
2 kardemom
4 cm kaneel
1/2 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 eetl asamwater
1000 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1/4 theel jinten
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kardemom en kaneel voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit todat het van kleur verandert. Dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker, de peper en het asamwater toevoegen en kook het het vlees dan zachtjes mals. Dan de aubergines toevoegen en kook het geheel verder gaar.
stoofpot van lamsvlees en aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamsvlees
150 gr terong medan (dunne groene aubergine)
2 kardemom
4 cm kaneel
1/2 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 eetl asamwater
1000 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1/4 theel jinten
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kardemom en kaneel voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit todat het van kleur verandert. Dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker, de peper en het asamwater toevoegen en kook het het vlees dan zachtjes mals. Dan de aubergines toevoegen en kook het geheel verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.