Daging Panggang
aromatisch gekruid geroosterd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
1/2 eetl asam water
2 sjalotjes
2 cardemon
1 steranijs
2 kruidnagels
2 cm kaneel
1 serehstengel
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel suiker
300 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 kemirinoten
2 cm kunyit
2 rode lomboks
4 sjaltojes
4 teentjes knoflook
3 rawits
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel anijszaad
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 1/2-1cm dik. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer het vlees met de bumbu, het asamwater en het zout voor tenminste 30 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de cardemon, de steranijs, de kruidnagel, de kaneel en de sereh voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin samen met het zout, de peper en de suiker. Meng alles goed door elkaar. Giet de kokosmelk toe en
laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vocht is verdampt.
Rooster het vlees daarna langzaam boven een houtskoolvuurtje goudbruin en bedruip het vlees regelmatig met de marinade.