Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Daging Panggang - aromatisch gekruid geroosterd rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Daging Panggang
aromatisch gekruid geroosterd rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
1/2 eetl asam water
2 sjalotjes
2 cardemon
1 steranijs
2 kruidnagels
2 cm kaneel
1 serehstengel
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel suiker
300 ml kokosmelk
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 kemirinoten
2 cm kunyit
2 rode lomboks
4 sjaltojes
4 teentjes knoflook
3 rawits
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel anijszaad
2 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 1/2-1cm dik. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer het vlees met de bumbu, het asamwater en het zout voor tenminste 30 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de cardemon, de steranijs, de kruidnagel, de kaneel en de sereh voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin samen met het zout, de peper en de suiker. Meng alles goed door elkaar. Giet de kokosmelk toe en
laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vocht is verdampt.
Rooster het vlees daarna langzaam boven een houtskoolvuurtje goudbruin en bedruip het vlees regelmatig met de marinade.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936539