Pindang Iga Sapi Bakar
spareribs in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr spareribs (rund)
1 citroen, sap
1 theel zout
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
2 rode tomaten
2 theel asem
3 eetl kecap manis
1/2 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
2000 ml water
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
8 groene lomboks
3 rode lomboks
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de spareribs in stukken en marineer deze met het zout en het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Rooster dan de spareribs boven een houtskoolvuurtje goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een pan het water en voeg de spareribs toe en kook deze half gaar. Giet de bouillon af maar laat 1500 ml bouillon achter. Voeg dan de bumbu, de salam en de sereh toe en laat dit 15 minuten mee sudderen. Dan de tomaten, de asem, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes verder gaar.