banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Henk 9 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 20 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 26 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 27 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pindang Iga Palembang
ribbetjes uit Palembang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000-1200 gr runderribbetjes
8 rode sjalotten
5 teentjes knoflook
2 salamblad
1 serehstengel
3 cm kunyit
3 cm jahe
2 cm laos
1 theel asem
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
zout naar smaak
1 eetl gedroogde kemangi blaadjes
1 eetl gedroogde groene ui
1 tomaat
water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribbetjes in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de lomboks schuin. Rasp de kunyit, de jahe en de laos. Snijd de tomaat in partjes. Verhit in een pan het water en voeg de ribbetjes samen met de sjalotten, de knoflook, het salam blad, de sereh, de laos. de kunyit en de jahe toe en kook dit zachtjes totdat het vlees zacht is geworden. Voeg dan de asen, de kecaps en het zout toe gevolgd door de lomboks en laat het zachtjes sudderen totdat het gaar is geworden. Voeg dan de tomaat, de kemangi en de groene ui toe en haal het van het vuur. Serveer het met witte rijst.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 35 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36465607