banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pindang Iga Palembang
ribbetjes uit Palembang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000-1200 gr runderribbetjes
8 rode sjalotten
5 teentjes knoflook
2 salamblad
1 serehstengel
3 cm kunyit
3 cm jahe
2 cm laos
1 theel asem
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
zout naar smaak
1 eetl gedroogde kemangi blaadjes
1 eetl gedroogde groene ui
1 tomaat
water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribbetjes in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de lomboks schuin. Rasp de kunyit, de jahe en de laos. Snijd de tomaat in partjes. Verhit in een pan het water en voeg de ribbetjes samen met de sjalotten, de knoflook, het salam blad, de sereh, de laos. de kunyit en de jahe toe en kook dit zachtjes totdat het vlees zacht is geworden. Voeg dan de asen, de kecaps en het zout toe gevolgd door de lomboks en laat het zachtjes sudderen totdat het gaar is geworden. Voeg dan de tomaat, de kemangi en de groene ui toe en haal het van het vuur. Serveer het met witte rijst.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36253776