Pindang Iga Palembang
ribbetjes uit Palembang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000-1200 gr runderribbetjes
8 rode sjalotten
5 teentjes knoflook
2 salamblad
1 serehstengel
3 cm kunyit
3 cm jahe
2 cm laos
1 theel asem
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
zout naar smaak
1 eetl gedroogde kemangi blaadjes
1 eetl gedroogde groene ui
1 tomaat
water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribbetjes in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de lomboks schuin. Rasp de kunyit, de jahe en de laos. Snijd de tomaat in partjes. Verhit in een pan het water en voeg de ribbetjes samen met de sjalotten, de knoflook, het salam blad, de sereh, de laos. de kunyit en de jahe toe en kook dit zachtjes totdat het vlees zacht is geworden. Voeg dan de asen, de kecaps en het zout toe gevolgd door de lomboks en laat het zachtjes sudderen totdat het gaar is geworden. Voeg dan de tomaat, de kemangi en de groene ui toe en haal het van het vuur. Serveer het met witte rijst.
Zoeken
Laatst gelezen
- Osik Daging - in kokosmelk gestoofd rundvlees uit Oost-Java
- Kacang Goreng
- Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
- Telur Bumbu Bali - eieren in een pittige rode saus
- Cilok - Tapioca balletjes in pindasaus
- Khao Paad II
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Ikan Belanak Masak Acar Kuning - gebakken vis in een geelgroene kruidensaus
- Angeun Lada - Rundvlees met bamboe in een kruidige saus
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...