logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pindang Iga Sapi Palembang
rundvlees in frisse saus uit Palembang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees (spareribs)
2000 ml water
5 belimbing wuluh
2 rode tomaten
10 rode rawits
4 rode lomboks
2 salam blaadjes
3 eetl kecap manis
3 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
1/4 theel peper
1 limoen, sap

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
6 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de tomaten fijn en snijd de belimbing in plakjes, Rooster de lomboks en snijd deze daarna in de lengte doormidden.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en breng aan de kook en schuim af en laat 1750 ml bouillon in de pan achter.
Voeg dan de bumbu, de salam, de kecap,het zout, de palmsuiker, de peper, de rawits, de tomate en de lomboks toe en kook het vlees gaar. Voeg dan de belimbing toe en kook deze zacht. Dan het limoensap erdoor scheppen en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 133 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176042