Pindang Iga Sapi Palembang
rundvlees in frisse saus uit Palembang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees (spareribs)
2000 ml water
5 belimbing wuluh
2 rode tomaten
10 rode rawits
4 rode lomboks
2 salam blaadjes
3 eetl kecap manis
3 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
1/4 theel peper
1 limoen, sap
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
6 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de tomaten fijn en snijd de belimbing in plakjes, Rooster de lomboks en snijd deze daarna in de lengte doormidden.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en breng aan de kook en schuim af en laat 1750 ml bouillon in de pan achter.
Voeg dan de bumbu, de salam, de kecap,het zout, de palmsuiker, de peper, de rawits, de tomate en de lomboks toe en kook het vlees gaar. Voeg dan de belimbing toe en kook deze zacht. Dan het limoensap erdoor scheppen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tenggiro Peu Aweuh - vis gestoofd met kerrieblad
- Udang Goreng Mentega - in boter gebakken gekruide garnalen
- Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees
- Setupan Sayur - gestoofde groenten
- Telor Madoera - madurese eieren
- Toppa Lada - rundvlees in een romige rode peper saus
- Tumis Nus - gebakken inktvis in pittige saus
- Jagung Putren Cah Telor - jonge mais met champignons en ei
- Empal Sapi Klapper
- Sambel Penyetan Matang - gebakken sambal met sesam
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...