zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Lidah Sapi Cabe Hijau - gestoofde tong met groene pepers
- Sateh bumbu kuning 2 - gele saté
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Kong Xin Cai met knoflook - roerbak van kangkung met knoflook
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Mie Aceh Sabang - kruidige bami uit Sabang (Atjeh)
- Babat masak kecap belimbing - gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus
- Serundeng - gebakken kokos met pinda's
- Sambal bubuk kering ebbie
Empal Gepuk Ciluenyi - gekruide gebakken plakjes vlees


Empal Gepuk Ciluenyi (Sunda)
gekruide gebakken plakjes vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml santen kental (dikke kokosmelk)
1 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 sjalotjes
4 cm lengkuas/laos
1 theel ketumbar, geroosterd
1/2 theel peperkorrels
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de kokosmelk toe en meng goed. Kook op laag vuur en afgesloten verder totdat het vlees gaar is geworden.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees daarna bruin. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
gekruide gebakken plakjes vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml santen kental (dikke kokosmelk)
1 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 sjalotjes
4 cm lengkuas/laos
1 theel ketumbar, geroosterd
1/2 theel peperkorrels
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de kokosmelk toe en meng goed. Kook op laag vuur en afgesloten verder totdat het vlees gaar is geworden.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees daarna bruin. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.