logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Empal Gepuk Manis Gurih
gebakken sate van rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1500 ml water
3 salam blad
500 ml runderbouillon
100 ml dikke kokosmelk (kental)
1 serai/sereh/citroengras
1 eetl asamwater
1 theel zout
sate stokjes
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
2 kemiri noten
4 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met 2 salam blad en het vlees en kook dit gaar. Schep uit de pan en snijd het in reepjes en plet deze tot 1/2 cm dikte. Rijg het vlees aan de stokjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de bouillon samen met de kokosmelk, de salam, de serai, het zout, het asamwater en het vlees en kook totdat de saus in ingedikt.
Verhit in een pan de olie en bak de sate goudbruin. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 104 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154326