Empal Gepuk Manis Gurih
gebakken sate van rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1500 ml water
3 salam blad
500 ml runderbouillon
100 ml dikke kokosmelk (kental)
1 serai/sereh/citroengras
1 eetl asamwater
1 theel zout
sate stokjes
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
2 kemiri noten
4 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met 2 salam blad en het vlees en kook dit gaar. Schep uit de pan en snijd het in reepjes en plet deze tot 1/2 cm dikte. Rijg het vlees aan de stokjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de bouillon samen met de kokosmelk, de salam, de serai, het zout, het asamwater en het vlees en kook totdat de saus in ingedikt.
Verhit in een pan de olie en bak de sate goudbruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate ayam madura - kipsate geroosterd in pittige pindasaus
- Tahu goreng telor - tahoe gebakken in ei
- Ansjovis bouillon 2 - met zeewier
- Lodeh Tempe Tahu - in kokosmelk gestoofde groenten met tempe en tahu
- Boo Ja - gevulde krab
- Nasi Bakar Jamur - gebakken rijst met paddenstoelen en kip
- Tumis Buncis Lada Hitam - roerbak van sperziebonen met zwarte peper
- Thais rundvlees met steranijs
- Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
- Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...