Sayur Bening Bayam
gestoofde spinazie met bakso
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosjes wilde spinazie (175gr)
1 kembang tahu/tahu vel
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
5 bakso sapi / gehaktballetjes
1 lente-ui
1700 ml water
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst het tahu vel en snijd het daarna in stukjes. Snijd de sjalotjes enm de knoflook in dunne plakjes. Snijd de bakso in plakjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm.
Verhit in een pan het water samen met de sjalotjes, de knoflook, de salam en de laos en breng aan de kook.
Voeg dan de tahu toe en kook totdat dit gaar is geworden. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de bayam, de bakso en de lente-ui toevoegen en kook het verder gaar.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Serapah daging
- Be Celeng Base Manis - varkensvlees in zoetzure sojasaus
- Kacang Goreng
- Daging empal - Gekruid en gebakken rundvlees
- Sambal Goreng Basah
- Kue Bugis 1 - gevulde cakejes
- Oseng-Oseng Mercon - zeer pittig gekruid rundvlees
- Dadar Kare - omelet met saus
- Telur Masak Kacang - eieren in pindasaus
- Soto grombyang pemalang - Kruidige kippensoep
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...