logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sayur Bening Bayam
gestoofde spinazie met bakso

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosjes wilde spinazie (175gr)
1 kembang tahu/tahu vel
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
5 bakso sapi / gehaktballetjes
1 lente-ui
1700 ml water
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Week eerst het tahu vel en snijd het daarna in stukjes. Snijd de sjalotjes enm de knoflook in dunne plakjes. Snijd de bakso in plakjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm.
Verhit in een pan het water samen met de sjalotjes, de knoflook, de salam en de laos en breng aan de kook.
Voeg dan de tahu toe en kook totdat dit gaar is geworden. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de bayam, de bakso en de lente-ui toevoegen en kook het verder gaar.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 114 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421419