logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sengeral (Aceh Tengah)
gekruid gestoofd vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ossenhaas/tenderloin
200 gr kokos, geraspt
6 kruidnagels
4 cm kaneel
4 asam sunti
1 serai/sereh/citroengras
3 cm lengkuas/laos
250 ml water

Haluskan:
bumbu:
8 gedroogde rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel zwarte peper
1/2 theel peper
1/2 nootmuskaat
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit
3 cm jahe
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Rooster de kokos droog in een pan en pureer het. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf het vlees in met de bumbu en de kokos en laat dit tenminste 15 minuten marineren.
Verhit in een pan het water samen met de kruidnagels, de kaneel, de asam sunti, de serai en de laos en breng aan de kook. Voeg dan het gekruide vlees toe en kook op middelhoog vuur het vlees gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 94 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176025