logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Udang Goreng Bumbu Asam
gebakken gemarineerde garnalen met een gember sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr grote garnalen
2 eetl asamwater
9 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1 theel zout
olie

Sambal Jahe:
3 rode lomboks
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel zout
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon, verwijder de kop en snijd de garnalen doormidden maar niet door. Hak de knoflook fijn. Snijd de voor de sambal de lomboks en de knoflook fijn en rasp de jahe.
Meng de garnalen met het asamwater, de knoflook, de peper en het zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en bak de garnalen goudbruin en gaar en serveer het met de sambal.
Sambal: meng de ingrediënten voor de sambal goed door elkaar. Laat het 15 minuten intrekken voor serveren.

Add comment

Submit

who is online

We have 289 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421526