Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
1 Comment
Udang Goreng Bumbu Asam - gebakken gemarineerde garnalen met een gembersambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Goreng Bumbu Asam
gebakken gemarineerde garnalen met een gember sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr grote garnalen
2 eetl asamwater
9 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1 theel zout
olie

Sambal Jahe:
3 rode lomboks
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel zout
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon, verwijder de kop en snijd de garnalen doormidden maar niet door. Hak de knoflook fijn. Snijd de voor de sambal de lomboks en de knoflook fijn en rasp de jahe.
Meng de garnalen met het asamwater, de knoflook, de peper en het zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en bak de garnalen goudbruin en gaar en serveer het met de sambal.
Sambal: meng de ingrediënten voor de sambal goed door elkaar. Laat het 15 minuten intrekken voor serveren.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 47 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068775