Udang Goreng Bumbu Asam
gebakken gemarineerde garnalen met een gember sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr grote garnalen
2 eetl asamwater
9 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1 theel zout
olie
Sambal Jahe:
3 rode lomboks
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel zout
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon, verwijder de kop en snijd de garnalen doormidden maar niet door. Hak de knoflook fijn. Snijd de voor de sambal de lomboks en de knoflook fijn en rasp de jahe.
Meng de garnalen met het asamwater, de knoflook, de peper en het zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en bak de garnalen goudbruin en gaar en serveer het met de sambal.
Sambal: meng de ingrediënten voor de sambal goed door elkaar. Laat het 15 minuten intrekken voor serveren.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mie Ayan Bangka - Mie met gebakken kip uit Bangka
- Dendeng Balado Padang - pittig gebakken plakjes rundvlees
- Opor Ayam Pekalongan - gebakken gekruide kip
- Kelia Ayam
- Babat Goreng
- Bidh-Dheng Pokak Madura - gekruide drank uit Madura
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Ayam Panggang Sumatra - geroosterde gekruide kip
- Tahu Campur - tahoe met garnalen
- Gulai Ramas - gestoofde gekruide tonijn/bonito
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...