Tumis Sayur Kuah Kecap
roerbak van groenten met worst en kecap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr bloemkool
50 gr kleine maiskolfjes
100 gr wortel
2 sosis sapi (runderworstjes, zie recept)
1 ui
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
150 ml water
1 takje selderij
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de wortel in plakjes en halveer de maislkolfjes. Snijd de worstjes in stukjes van 1 cm. Hak de knoflook, de ui en de selderij fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de bloemkool, de maiskolfjes en de wortel toe en bak deze zacht. Dan de worst toevoegen en meng goed. Vervolgens de saus tomat, de kecap, het zout, de peper, de nootmuskaat en het water toevoegen en meng goed en kook het geheel gaar. Dan de selderij erdoor mengen en server.
Zoeken
Laatst gelezen
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Moo Waan - geglaceerd varkensvlees
- Changjorim - gestoofd rundvlees met pepers en soja
- Dadar Pare - omelet met sopropo
- Babat masak kecap belimbing - gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus
- Yaam Thua Poo - salade van kouseband
- Rica Bebek - smoor van eend in gekruide saus
- Sayur Bening Tempe Kangkung - kruidige tempe met kangkung
- Nani gotaan - Kip gestoofd in bloed
- Tumis Ayam Putren - gestoofde kip met suikermais
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...