banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 9 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 10 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Nasi Gurih Kluak - zwart gekleurde geroosterde rijst
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasi Gurih Kluak
zwart gekleurde geroosterde rijst

Bahan-bahan nasi:
ingrediënten rijst:
400 gr rijst
1 theel zout
2 pandan blad
2 salam blad
2 sereh/citroengras, witte deel
3 kruidnagels
4 kluwek/keluak, geweekt en gepureerd
700 ml kokosmelk
8 bananen blad

Taburan:
garnering:
50 gr ikan teri, gebakken
5 takjes kemangi

Bahan saus areh:
ingrediënten saus:
200 ml kokosmelk
2 pandan blad
1/4 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de pandan, de salam, de sereh, de kruidnagel en de kluwek en breng al roerend aan de kook. Dan de rijst toevoegen en roer totdat het dik begint te worden. Stoom dan vervolgens de rijst in 30 minuten gaar. Verdeel de rijst in 8 porties.
Neem een bananenblad en leg daarop de portie rijst. Leg daarop het mengsel van de ikan teri en de kemangi en schep daarover 1 eetl saus. Vowu het bananenblad dicht als een pakketjes en sluit het aan beide zijden met biteng. Rooster het pakketjes vervolgens boven een houtskoolvuurtje verder gaar en totdat het begint te geuren.

taburan:
Meng de ikan teri met de kemnagi blaadjes en hak dit een beetje fijn. Verdeel het daarna in 8 porties

saus areh:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de pandan en het zout en kook dit zachtjes, al roerend, totdat het dik is geworden. Laat 8 eetl achter.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37927958