banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 13 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Nasi Gurih Kluak - zwart gekleurde geroosterde rijst
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasi Gurih Kluak
zwart gekleurde geroosterde rijst

Bahan-bahan nasi:
ingrediënten rijst:
400 gr rijst
1 theel zout
2 pandan blad
2 salam blad
2 sereh/citroengras, witte deel
3 kruidnagels
4 kluwek/keluak, geweekt en gepureerd
700 ml kokosmelk
8 bananen blad

Taburan:
garnering:
50 gr ikan teri, gebakken
5 takjes kemangi

Bahan saus areh:
ingrediënten saus:
200 ml kokosmelk
2 pandan blad
1/4 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de pandan, de salam, de sereh, de kruidnagel en de kluwek en breng al roerend aan de kook. Dan de rijst toevoegen en roer totdat het dik begint te worden. Stoom dan vervolgens de rijst in 30 minuten gaar. Verdeel de rijst in 8 porties.
Neem een bananenblad en leg daarop de portie rijst. Leg daarop het mengsel van de ikan teri en de kemangi en schep daarover 1 eetl saus. Vowu het bananenblad dicht als een pakketjes en sluit het aan beide zijden met biteng. Rooster het pakketjes vervolgens boven een houtskoolvuurtje verder gaar en totdat het begint te geuren.

taburan:
Meng de ikan teri met de kemnagi blaadjes en hak dit een beetje fijn. Verdeel het daarna in 8 porties

saus areh:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de pandan en het zout en kook dit zachtjes, al roerend, totdat het dik is geworden. Laat 8 eetl achter.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 330 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40085257