Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 10 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Nasi Gurih Kluak - zwart gekleurde geroosterde rijst

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi Gurih Kluak
zwart gekleurde geroosterde rijst

Bahan-bahan nasi:
ingrediënten rijst:
400 gr rijst
1 theel zout
2 pandan blad
2 salam blad
2 sereh/citroengras, witte deel
3 kruidnagels
4 kluwek/keluak, geweekt en gepureerd
700 ml kokosmelk
8 bananen blad

Taburan:
garnering:
50 gr ikan teri, gebakken
5 takjes kemangi

Bahan saus areh:
ingrediënten saus:
200 ml kokosmelk
2 pandan blad
1/4 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de pandan, de salam, de sereh, de kruidnagel en de kluwek en breng al roerend aan de kook. Dan de rijst toevoegen en roer totdat het dik begint te worden. Stoom dan vervolgens de rijst in 30 minuten gaar. Verdeel de rijst in 8 porties.
Neem een bananenblad en leg daarop de portie rijst. Leg daarop het mengsel van de ikan teri en de kemangi en schep daarover 1 eetl saus. Vowu het bananenblad dicht als een pakketjes en sluit het aan beide zijden met biteng. Rooster het pakketjes vervolgens boven een houtskoolvuurtje verder gaar en totdat het begint te geuren.

taburan:
Meng de ikan teri met de kemnagi blaadjes en hak dit een beetje fijn. Verdeel het daarna in 8 porties

saus areh:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de pandan en het zout en kook dit zachtjes, al roerend, totdat het dik is geworden. Laat 8 eetl achter.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 54 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41420281