Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Nasi Gurih Kluak - zwart gekleurde geroosterde rijst
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Nasi Gurih Kluak
zwart gekleurde geroosterde rijst

Bahan-bahan nasi:
ingrediënten rijst:
400 gr rijst
1 theel zout
2 pandan blad
2 salam blad
2 sereh/citroengras, witte deel
3 kruidnagels
4 kluwek/keluak, geweekt en gepureerd
700 ml kokosmelk
8 bananen blad

Taburan:
garnering:
50 gr ikan teri, gebakken
5 takjes kemangi

Bahan saus areh:
ingrediënten saus:
200 ml kokosmelk
2 pandan blad
1/4 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de pandan, de salam, de sereh, de kruidnagel en de kluwek en breng al roerend aan de kook. Dan de rijst toevoegen en roer totdat het dik begint te worden. Stoom dan vervolgens de rijst in 30 minuten gaar. Verdeel de rijst in 8 porties.
Neem een bananenblad en leg daarop de portie rijst. Leg daarop het mengsel van de ikan teri en de kemangi en schep daarover 1 eetl saus. Vowu het bananenblad dicht als een pakketjes en sluit het aan beide zijden met biteng. Rooster het pakketjes vervolgens boven een houtskoolvuurtje verder gaar en totdat het begint te geuren.

taburan:
Meng de ikan teri met de kemnagi blaadjes en hak dit een beetje fijn. Verdeel het daarna in 8 porties

saus areh:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de pandan en het zout en kook dit zachtjes, al roerend, totdat het dik is geworden. Laat 8 eetl achter.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915540