banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasi Gurih Kluak
zwart gekleurde geroosterde rijst

Bahan-bahan nasi:
ingrediënten rijst:
400 gr rijst
1 theel zout
2 pandan blad
2 salam blad
2 sereh/citroengras, witte deel
3 kruidnagels
4 kluwek/keluak, geweekt en gepureerd
700 ml kokosmelk
8 bananen blad

Taburan:
garnering:
50 gr ikan teri, gebakken
5 takjes kemangi

Bahan saus areh:
ingrediënten saus:
200 ml kokosmelk
2 pandan blad
1/4 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de pandan, de salam, de sereh, de kruidnagel en de kluwek en breng al roerend aan de kook. Dan de rijst toevoegen en roer totdat het dik begint te worden. Stoom dan vervolgens de rijst in 30 minuten gaar. Verdeel de rijst in 8 porties.
Neem een bananenblad en leg daarop de portie rijst. Leg daarop het mengsel van de ikan teri en de kemangi en schep daarover 1 eetl saus. Vowu het bananenblad dicht als een pakketjes en sluit het aan beide zijden met biteng. Rooster het pakketjes vervolgens boven een houtskoolvuurtje verder gaar en totdat het begint te geuren.

taburan:
Meng de ikan teri met de kemnagi blaadjes en hak dit een beetje fijn. Verdeel het daarna in 8 porties

saus areh:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de pandan en het zout en kook dit zachtjes, al roerend, totdat het dik is geworden. Laat 8 eetl achter.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 144 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364204