Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 11 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Bebotok Ayam - gekruid en gestoomde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebotok Ayam
gekruid en gestoomde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten
500 gr kipgehakt
2 sjalloten
3 teentjes knoflook
2 eieren
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
bananenbladeren
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
2 cm kunyit (kurkuma)
1 cm laos
1 cm kencur
1 jerut purut blaadje
zout naar smaak
t theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en meng dit door de boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Meng 1 eierdooier door de kokosmelk en voeg dit toe aan het gehakt en laat het zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
Kook 1 ei hard en laat dit goed afkoelen. Vorm een pakketje van een stuk bananenblad en schep daat wat van het gehaktmengsel is met een stukje gekookt ei. Voew het dicht en zet de uiteinden vast met de prikker. Stoom vervolgens de pakketjes in 20 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41420431