Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Bebotok Ayam - gekruid en gestoomde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bebotok Ayam
gekruid en gestoomde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten
500 gr kipgehakt
2 sjalloten
3 teentjes knoflook
2 eieren
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
bananenbladeren
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
2 cm kunyit (kurkuma)
1 cm laos
1 cm kencur
1 jerut purut blaadje
zout naar smaak
t theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en meng dit door de boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Meng 1 eierdooier door de kokosmelk en voeg dit toe aan het gehakt en laat het zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
Kook 1 ei hard en laat dit goed afkoelen. Vorm een pakketje van een stuk bananenblad en schep daat wat van het gehaktmengsel is met een stukje gekookt ei. Voew het dicht en zet de uiteinden vast met de prikker. Stoom vervolgens de pakketjes in 20 minuten gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 250 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40916585