banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Bebotok Ayam - gekruid en gestoomde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebotok Ayam
gekruid en gestoomde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten
500 gr kipgehakt
2 sjalloten
3 teentjes knoflook
2 eieren
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
bananenbladeren
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
2 cm kunyit (kurkuma)
1 cm laos
1 cm kencur
1 jerut purut blaadje
zout naar smaak
t theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en meng dit door de boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Meng 1 eierdooier door de kokosmelk en voeg dit toe aan het gehakt en laat het zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
Kook 1 ei hard en laat dit goed afkoelen. Vorm een pakketje van een stuk bananenblad en schep daat wat van het gehaktmengsel is met een stukje gekookt ei. Voew het dicht en zet de uiteinden vast met de prikker. Stoom vervolgens de pakketjes in 20 minuten gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 311 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39967082