banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 18 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 29 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebek Ungkep Cabai Gendot
eend in romige saus met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr eend
1 eetl limoensap
6 sjalotjes
3 cm laos
1 kunyit blad
1 sereh/citroengras (witte deel)
6 groene gendot / habanero
500 ml water
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 kemiri noten
7 groene lomboks
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 8 stukken en wrijf deze in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Halveer de gendots en snijd de sjalotjes in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes met de bumbu, de laos, het kunyit blad en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de eend en de gendot toe en meng goed. Bak de eend totdat deze kleur verandert. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de eend gaar is geworden en totdat de olie vrijkomt.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 104 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36517954