logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Cumi Masak Kalio
inktvis gestoofd in kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
850 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 asam kandis

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
10 rode lomboks
4 cm kunyit, geroosterd
1 theel ketumbar
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Maak de intkvis schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, het kunyit blad en de serai en breng het al roerend aan de kook.
Dan de inktvis toevoegen en roer totdat de saus indikt. Dan het zout, de palmsuiker en de asam kandis toevoegen en kook totdat de saus is ingedikt en goudbruin wordt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 101 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397927