Cumi Masak Kalio
inktvis gestoofd in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
850 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 asam kandis
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
10 rode lomboks
4 cm kunyit, geroosterd
1 theel ketumbar
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Maak de intkvis schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, het kunyit blad en de serai en breng het al roerend aan de kook.
Dan de inktvis toevoegen en roer totdat de saus indikt. Dan het zout, de palmsuiker en de asam kandis toevoegen en kook totdat de saus is ingedikt en goudbruin wordt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Terong Balado Ebi - pittig gebakken aubergine met ebi
- Sambal Pelecing
- Balado Terong - aubergine met een groene chili saus
- Roti Jala - crepes
- Daging belaser - kruidig in kokosmelk gestoofd rundvlees
- Rundvlees met aardappelen
- Tumis pepaya muda kekil - gebakken en gestoofde papaya
- Sambal Mercon - vuurwerk sambal
- Kai Tod Taucheo - gebakken kip met tauco
- Kintuk Banten - in kokosmelk gestoofde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...