Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Lelawar Ayam - kip met kool

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lelawar Ayam
kip met kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipfilet
1/2 spitskool
1 serehstengel, gekneusd
1 grote ui
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
olie

Haluskan:
boemboe:
2 cm laos
1 eetl ketumbar
3/4 eetl jinten
1 cm kencur
zout naar smaak
peper naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de ui fijn en het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en de ui voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit romndom bruin. Dan de kokosmelk toevoegen en dit alles nog 15 minuten laten sudderen. Vervolgens de kool toevoegen en het geheel nog 3 minuten verder sudderen. De kool moet knapperig blijven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911464