zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Onde-onde
- Ayam Tururuga - in kokosmelk gestoofde pittige kip uit Noord Sulawesi
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Sayur jamur kuah asam - zure groenten-champignon soep
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Kare Ayam Rebung - kerrie van kip met bamboe
- Ayam Masak Bawang Merah - gebakken kip met sjalotjes
- Ayam Adas - kip met een lichte anijssmaak
- Ikan Basa Masak Bali - Basa visfilet in een balinse saus
- Moo Brio Wan - varkensvlees in een zoetzure saus
Lembaran Ayam - gestoofde gekruide kip in saus


Lembaran Ayam
gestoofde gekruide kip in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kip filet
400 ml water
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
6 sjalotten
2 serehstengels, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 cm kunir
3 cm laos
2 rode lomboks
5 kemiri noten
1/2 theel trasi
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe met de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de sereh, de jeruk purut en het water toe en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen. Vervolgens de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
gestoofde gekruide kip in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kip filet
400 ml water
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
6 sjalotten
2 serehstengels, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 cm kunir
3 cm laos
2 rode lomboks
5 kemiri noten
1/2 theel trasi
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe met de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de sereh, de jeruk purut en het water toe en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen. Vervolgens de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.