Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Lembaran Ayam - gestoofde gekruide kip in saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lembaran Ayam
gestoofde gekruide kip in saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kip filet
400 ml water
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
6 sjalotten
2 serehstengels, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
2 cm kunir
3 cm laos
2 rode lomboks
5 kemiri noten
1/2 theel trasi
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe met de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de sereh, de jeruk purut en het water toe en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen. Vervolgens de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 148 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902678