Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Kurmah - lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kurmah
lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsbout
2 eetl schapevet (olie kan ook)
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 cm kaneel
2 kruidnagelen
3 kardemom, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
2 groene lomboks
zout naar smaak
600 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 theel asem
3 eetl water

Haluskan:
boemboe:
4 theell ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel anijszaad
1 theell witte peperkorrels
2 eetl amandelen

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en snijd de lomboks in de lengte door. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe grof. Verhit in een wok/wadjan het vet/olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Voeg dan de boemboe samen met de kardemon, de kruidnagelen en de kaneel toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan het vlees, de sereh, het zout en de lomboks toevoegen en het geheel 3 minuten bakken. Vervolgens het geheel 6 minuten zachtjes stoven en dan de kokosmelk toevoegen. Zachtjes laten stoven totdat de saus wat gebonden is en dan het asemwater toevoegen. Dan zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030025