banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Krengsengan Kambing Jawa Timur
pittig gebakken lamsvlees uit Oost-Java

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees (gemengd en ook de botten)
100 ml water
5 eetl kecap manis
2 eetl trassi
3 rode lomboks
2 groene lomboks
2 eetl olie
2 tomaten
1/2 theel zout

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
5 rode rawits
3 rode lomboks
1/2 theel peper

Taburan:
garnering:
emping
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lomboks in schuine ringen en de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kecap en de trassi.
Verhit in een pan de olie en voeg het vlees met de kruiden toe en bak dit zachtjes. Dan het water toevoegen en roer goed. Kook het geheel zachtjes totdat het gaar is geworden en het vocht is verdampt. Voeg dan de tomaten en de lomboks toe, meng goed en bak dit zacht.
Strooi de emping en de bawang goreng er over en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252629