banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Krengsengan Kambing Jawa Timur - pittig gebakken lamsvlees uit Oost-Java
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Krengsengan Kambing Jawa Timur
pittig gebakken lamsvlees uit Oost-Java

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees (gemengd en ook de botten)
100 ml water
5 eetl kecap manis
2 eetl trassi
3 rode lomboks
2 groene lomboks
2 eetl olie
2 tomaten
1/2 theel zout

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
5 rode rawits
3 rode lomboks
1/2 theel peper

Taburan:
garnering:
emping
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lomboks in schuine ringen en de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kecap en de trassi.
Verhit in een pan de olie en voeg het vlees met de kruiden toe en bak dit zachtjes. Dan het water toevoegen en roer goed. Kook het geheel zachtjes totdat het gaar is geworden en het vocht is verdampt. Voeg dan de tomaten en de lomboks toe, meng goed en bak dit zacht.
Strooi de emping en de bawang goreng er over en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 242 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39811627