Ikan Maskrim
fris pittige vis uit de Molukken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
1 theel asem
1 theel zout
4 eetl water
3 eetl olie
6 belimbing wuluh
15 rode rawits
1 pandan blad
200 ml water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
1/2 theel peper
3 cm kunyit
2 sereh stengels
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en kerf deze aan beide zijden in. Meng de asem met het zout en het water en marineer hiermee de vis voor tenminste 30 minuten.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het pandan blad in stukjes van 2 cm en de belimbing in 8 stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Voeg de vis, de belimbing, de rawits en het pandan blad toe een kook het geheel gaar.