zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- kerrierijst met ei
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Sambal trasi - Sambal met trasi
- Rawon Bebek - donkere vleessoep met eend
- Jagung katemak - Pap van maïs, bonen met groenten
- Filipijnse nasi goreng
- Kai Look Kui - pittige eieren
- Gai Haw Bai Toey - gebakken kip in pandanusbladeren
- Ayam Opor Parahyangan - Kipfilet met kruidige kokosmelksaus
- Dodol Kacang
Ayam Ungkep 2 - Gefrituurde gestoofde kip


Ayam Ungkep 2
Gefrituurde gestoofde kip
Gefrituurde gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
olie
3 salam blad
200 ml "vruchtwater" van een kokosnoot
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
Haluskan:
Boemboe:
1 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe sam met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de suiker, het kokoswater en het zout toe en laat dit zachtjes stoven totdat het vocht is verdampt. Pluk vervolgens de het vlees van de botten. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur de stukjes kip goudbruin.
ingrediënten:
100 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
olie
3 salam blad
200 ml "vruchtwater" van een kokosnoot
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
Haluskan:
Boemboe:
1 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe sam met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de suiker, het kokoswater en het zout toe en laat dit zachtjes stoven totdat het vocht is verdampt. Pluk vervolgens de het vlees van de botten. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur de stukjes kip goudbruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.