zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Acar Biet 2 - atjar
- Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
- Ayam bakar bumbu kelapa - geroosterde kip met kokosdressing
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Kare Domba
- Asem-Asem Iga Sapi - stoofpotje van rundvlees met boontjes
- Ayam Setan - duivelse kip
- Babi Rica-rica - zeer pittg gestoofd varkensvlees
- Babi ketjap
Ayam Kuning Pedas Kemangi - pittige gele kip met kemangi


Ayam Kuning Pedas Kemangi
pittige gele kip met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 limoen, sap
5 jeruk purut blaadjkes
3 salam blad
3 serai/sereh/citroengoed
1 bosje kemangi
500 ml kippenbouillon, zie recept
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 sjalotjes
4 cm kunyit
3 kemirinoten
8 rode rawits
4 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en wrijf deze in met het limoensap en laat het 15 minuten rusten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhgit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de bouillon, de jeruk purut, de salam en de serai toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Meng dan de palmsuiker en het zout toe en kook op laag vuur verder totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Meng dan de kemangi erdoor en serveer.
pittige gele kip met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 limoen, sap
5 jeruk purut blaadjkes
3 salam blad
3 serai/sereh/citroengoed
1 bosje kemangi
500 ml kippenbouillon, zie recept
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 sjalotjes
4 cm kunyit
3 kemirinoten
8 rode rawits
4 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en wrijf deze in met het limoensap en laat het 15 minuten rusten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhgit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de bouillon, de jeruk purut, de salam en de serai toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Meng dan de palmsuiker en het zout toe en kook op laag vuur verder totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Meng dan de kemangi erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.