Recente reacties

Shaun 3 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Ayam Kuning Pedas Kemangi - pittige gele kip met kemangi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kuning Pedas Kemangi
pittige gele kip met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 limoen, sap
5 jeruk purut blaadjkes
3 salam blad
3 serai/sereh/citroengoed
1 bosje kemangi
500 ml kippenbouillon, zie recept
1 theel zout
1 eetl palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 sjalotjes
4 cm kunyit
3 kemirinoten
8 rode rawits
4 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en wrijf deze in met het limoensap en laat het 15 minuten rusten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhgit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de bouillon, de jeruk purut, de salam en de serai toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Meng dan de palmsuiker en het zout toe en kook op laag vuur verder totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Meng dan de kemangi erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 231 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41184606