Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Ayam Kuning Pedas Kemangi - pittige gele kip met kemangi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kuning Pedas Kemangi
pittige gele kip met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 limoen, sap
5 jeruk purut blaadjkes
3 salam blad
3 serai/sereh/citroengoed
1 bosje kemangi
500 ml kippenbouillon, zie recept
1 theel zout
1 eetl palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 sjalotjes
4 cm kunyit
3 kemirinoten
8 rode rawits
4 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en wrijf deze in met het limoensap en laat het 15 minuten rusten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhgit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de bouillon, de jeruk purut, de salam en de serai toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Meng dan de palmsuiker en het zout toe en kook op laag vuur verder totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Meng dan de kemangi erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 223 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420658