banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Udang Masak Woku
garnalen in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen, schoongemaakt
1 theel citroensap
6 jeruk purut blaadjhes
1 pandan blad
1 kunyit blad
2 bosjes kemangi
4 lente-uitjes
1 tomaat
500 ml water

Haluskan:
bumbu:
8 kemiri noten
2 cm kunyit
5 sjalotjes
3 rode rawits
1 theel zout
3 sereh/citroengras

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de garnalen met het citroensap voor tenminste 15 minuten. Spoel de garanelen daarna af en laat deze uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-uitjes, het pandan blad en het kunyit blad in stukjes. Hak de tomaat in stukjes
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, pandan, kunyit en tomaat en breng aan de kook/ Dan de garnalen en het zout toevoegen en laat het geheel achtjes sudderen totdat het water is gehalveerd. Dan de jeruk purut, de lente-uitjes en de kemangi toevoegen, meng alles goed en breng aan de kook. Serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364325