banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Udang mesanten - garnalen in een pittige kokosmelk
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Udang mesanten
garnalen in een pittige kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
6 sjalotten
1 serehstengel, gekneusd
1 takje citroenbasilicum
5 eetl. olie
5 jeruk purut blaadjes
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
2 theel. trasi bakar
1 theel. witte peper
1 theel. suiker
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
8 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Pel de garnalen en verwijder de darmstreng maar laat het staartstukje zitten. Snijd de slaotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit eerst de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de jeruk purut en de sereh toe en bak dit alles nog 3 minuten. Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en stoof de garnalen 6 minuten. Dan de citroenbasilicum toevoegen en nog 1 minuut laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40674852