Kerrie daging
rundvlees met kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr mals rundvlees
100 gr gemalen kokos
1/2 limoen
1/3 blok santen
2 salam blaadjes
1 theel kerriepoeder
1 kruidnagel
1/2 theel nootmuskaat
kaneel en zout naar smaak
250 ml water
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
2 tomaten
3 teentjes knoflook
1 theel laos
1 theel jahe/djahé
1 theell koenjit
1 1/2 theel ketoembar
1/2 theel djinten
1 theel gula jawa
1 theel sereh
Cara membuat:
bereiding:
Bak de kokos in een wok/wadjan met wat olie bruin. Snijd het vlees in stukken en breng het aan de kook met water totdat het halfgaar is geworden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en fruit dit samen met de kerriepoeder voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit samen met de overige kruiden. Als laatste de santen en de limoen toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Zoetzure sambal goreng
- Ayam Gurih
- Lampar ayam
- Mi Goreng Ulang Tahun - verjaardag / feestelijke bami
- Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
- Kangkung Tumis Kacang Merah - roerbak van kangkung met rode bonen
- Sambal galak - rode sambal met tomaat
- Sambal Goreng Krecek - Sambal goreng van krecek
- Rempeyek ikan teri - viskoekjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...