logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kerrie daging
rundvlees met kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr mals rundvlees
100 gr gemalen kokos
1/2 limoen
1/3 blok santen
2 salam blaadjes
1 theel kerriepoeder
1 kruidnagel
1/2 theel nootmuskaat
kaneel en zout naar smaak
250 ml water

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
2 tomaten
3 teentjes knoflook
1 theel laos
1 theel jahe/djahé
1 theell koenjit
1 1/2 theel ketoembar
1/2 theel djinten
1 theel gula jawa
1 theel sereh

Cara membuat:
bereiding:
Bak de kokos in een wok/wadjan met wat olie bruin. Snijd het vlees in stukken en breng het aan de kook met water totdat het halfgaar is geworden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en fruit dit samen met de kerriepoeder voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit samen met de overige kruiden. Als laatste de santen en de limoen toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 184 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160617