Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kerrie benggala rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kerrie benggala rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (in stukjes)
2 aardappelen (in dobbelsteentjes)
1 blok kokoscremé (santen)
3 djeruk purutblaadjes
1 eetl olie
500 ml water
zout

Haluskan:
boemboe:
2 eetl ketoembar
1 theel koenjit
1/2 eetl djintan
2,5 cm gember (jahe/djahé)
3 rode lomboks (spaanse pepers)
3 sjalotten,
5 teentjes knoflook

Cara Membuat:
bereiding:
Kook het vlees half gaar in het water met zout. Haal vervolgens het vlees uit de bouillon en bewaar het kookvocht. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe. Voeg dan het vlees toe en roere het geheel goed door elkaar. Vervolgens de aardapplen, de kokoscremé, de djeruk purukblaadjes en wat bouillon toevoegen en kook het geheel gaar. Wordt het gerecht te droog, dan wat bouillon toevoegen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257038