zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Nasi Himpit - geperste pandanrijst
- Bayem Goreng - gebakken spinazie
- Sambal goreng tahu en taugé
- Ikan Belado
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
- Sambal Malakka
- Gulai Gajebo Daging Sapi - gestoofd rundvlees in kruidige saus
- Sop selam
- Satia Bia Merah - sate van mosselen/venusschelpen uit de Molukken
Kerrie benggala rundvlees


Kerrie benggala rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (in stukjes)
2 aardappelen (in dobbelsteentjes)
1 blok kokoscremé (santen)
3 djeruk purutblaadjes
1 eetl olie
500 ml water
zout
Haluskan:
boemboe:
2 eetl ketoembar
1 theel koenjit
1/2 eetl djintan
2,5 cm gember (jahe/djahé)
3 rode lomboks (spaanse pepers)
3 sjalotten,
5 teentjes knoflook
Cara Membuat:
bereiding:
Kook het vlees half gaar in het water met zout. Haal vervolgens het vlees uit de bouillon en bewaar het kookvocht. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe. Voeg dan het vlees toe en roere het geheel goed door elkaar. Vervolgens de aardapplen, de kokoscremé, de djeruk purukblaadjes en wat bouillon toevoegen en kook het geheel gaar. Wordt het gerecht te droog, dan wat bouillon toevoegen.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (in stukjes)
2 aardappelen (in dobbelsteentjes)
1 blok kokoscremé (santen)
3 djeruk purutblaadjes
1 eetl olie
500 ml water
zout
Haluskan:
boemboe:
2 eetl ketoembar
1 theel koenjit
1/2 eetl djintan
2,5 cm gember (jahe/djahé)
3 rode lomboks (spaanse pepers)
3 sjalotten,
5 teentjes knoflook
Cara Membuat:
bereiding:
Kook het vlees half gaar in het water met zout. Haal vervolgens het vlees uit de bouillon en bewaar het kookvocht. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe. Voeg dan het vlees toe en roere het geheel goed door elkaar. Vervolgens de aardapplen, de kokoscremé, de djeruk purukblaadjes en wat bouillon toevoegen en kook het geheel gaar. Wordt het gerecht te droog, dan wat bouillon toevoegen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.