zoet gestoofde gebakken vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel/borst)
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 theel asamwater
10 pandan blad
700 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie
Haluskan:
bumbu:
1 cm jahe
1/4 theel jinten
1 theel ketumbar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel zout
5 eetl palmsuiker
1/4 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de pandan in stukjes van 3 cm.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de pandan, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de helft van de kokosmelk toe en breng op laag vuur aan de kook en kook totdat de kokosmelk indikt.
Dan de overige kokosmelk en het asamwater toevoegen en kook het vlees verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Verhit in een een pan voldoende olie en bak het vlees goudbruin en serveer.