zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Acar Campur Bandung - atjar tjampoer - schotel van gekookte groenten
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sontong Kecap - Inktvis in een ketjapsaus
- Pandan Chiffron Cake 1
- Hele - garnaaltjes met kokos
- Asinan Bogor - Zoetzuur van gemengde groenten
- Pindang Kuning
- Cah pokcoy taoge - gebakken paksoy met tahu en tauge
- Asam Padeh - gestoofde vis
Bacem Daging Wangi - zoet gestoofde gebakken vlees


Bacem Daging Wangi
zoet gestoofde gebakken vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel/borst)
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 theel asamwater
10 pandan blad
700 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie
Haluskan:
bumbu:
1 cm jahe
1/4 theel jinten
1 theel ketumbar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel zout
5 eetl palmsuiker
1/4 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de pandan in stukjes van 3 cm.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de pandan, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de helft van de kokosmelk toe en breng op laag vuur aan de kook en kook totdat de kokosmelk indikt.
Dan de overige kokosmelk en het asamwater toevoegen en kook het vlees verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Verhit in een een pan voldoende olie en bak het vlees goudbruin en serveer.
zoet gestoofde gebakken vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel/borst)
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 theel asamwater
10 pandan blad
700 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie
Haluskan:
bumbu:
1 cm jahe
1/4 theel jinten
1 theel ketumbar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel zout
5 eetl palmsuiker
1/4 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de pandan in stukjes van 3 cm.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de pandan, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de helft van de kokosmelk toe en breng op laag vuur aan de kook en kook totdat de kokosmelk indikt.
Dan de overige kokosmelk en het asamwater toevoegen en kook het vlees verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Verhit in een een pan voldoende olie en bak het vlees goudbruin en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.