banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Bacem Daging Wangi - zoet gestoofde gebakken vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bacem Daging Wangi
zoet gestoofde gebakken vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel/borst)
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 theel asamwater
10 pandan blad
700 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
1 cm jahe
1/4 theel jinten
1 theel ketumbar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel zout
5 eetl palmsuiker
1/4 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de pandan in stukjes van 3 cm.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de pandan, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de helft van de kokosmelk toe en breng op laag vuur aan de kook en kook totdat de kokosmelk indikt.
Dan de overige kokosmelk en het asamwater toevoegen en kook het vlees verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Verhit in een een pan voldoende olie en bak het vlees goudbruin en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39657085