Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Balado Daging - drooggebakken gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Balado Daging
drooggebakken gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (sukade)
1 eetl kecap manis
1 eetl limoensap
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 eetl olie
300 ml water
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 rode lomboks
5 teentjes knoflook
5 cm laos
2 theel ketumbar
2 cm kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Verhit in een pan het water en kook het vlees zachtjes in 1,5 uur gaar. Laat het vlees daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit krokant. Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en het limoensap toevoegen en nog 1 minuut bakken.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 736 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906490