pittig rundvlees met koriander
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
4 teentjes knoflook
3 gedroogde lomboks
2 theel vissaus
1 theel kecap asin
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml bouillon
1 lente-ui
1 takje koriander
1 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Hak de knoflook fijn en de lomboks grof. Snijd de lente-ui in dunne ringen en de koriander grof. Verhit in een pan water en kook het vlees gaar en zet apart. Bewaar 150 ml bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed. Dan de vissaus, de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Voeg de bouillon toe en kook totdat de saus is ingedikr. Meng dan de lente-ui en de koriander erdoor en serveer.