Daging Cabai Daun Ketumbar
pittig rundvlees met koriander
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
4 teentjes knoflook
3 gedroogde lomboks
2 theel vissaus
1 theel kecap asin
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml bouillon
1 lente-ui
1 takje koriander
1 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Hak de knoflook fijn en de lomboks grof. Snijd de lente-ui in dunne ringen en de koriander grof. Verhit in een pan water en kook het vlees gaar en zet apart. Bewaar 150 ml bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed. Dan de vissaus, de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Voeg de bouillon toe en kook totdat de saus is ingedikr. Meng dan de lente-ui en de koriander erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Longganisa - Filipijnse varkensworstjes
- Hati Sapi Masak Lokio - gebakken lever met bosuitjes
- Kai Pad Ped - kip in kruidige saus
- Kripik Pisang - Krupuk - kroepoek banaan
- Piendang Telor - eieren
- Cager telur - gefrituurde eieren
- Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
- Chun Juan - 春卷 - Chinese lumpia's
- Thais rundvlees met steranijs
- Rica Rica Kambing - gestoofd lamvlees in rode saus
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...