logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Daging Bumbu Manis
rundvlees in een donkere zoete saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 kokosnoot, geraspt en geroosterd
8 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
250 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl ketumbar
1/2 theel peper
1 theel jinten
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kokos, het asamwater en de kecap en laat dit tenminste 30 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie en voeg het vlees met de marinade toe en bak totdat het van kleur verandert. Voeg dan het water toe en kook totdat het vlees gaar is geworden en de saus indikt. Serveer.


Add comment

Submit

who is online

We have 302 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421526