rundvlees in een donkere zoete saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 kokosnoot, geraspt en geroosterd
8 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
250 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl ketumbar
1/2 theel peper
1 theel jinten
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kokos, het asamwater en de kecap en laat dit tenminste 30 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie en voeg het vlees met de marinade toe en bak totdat het van kleur verandert. Voeg dan het water toe en kook totdat het vlees gaar is geworden en de saus indikt. Serveer.