Daging Bumbu Manis
rundvlees in een donkere zoete saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 kokosnoot, geraspt en geroosterd
8 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
250 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl ketumbar
1/2 theel peper
1 theel jinten
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kokos, het asamwater en de kecap en laat dit tenminste 30 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie en voeg het vlees met de marinade toe en bak totdat het van kleur verandert. Voeg dan het water toe en kook totdat het vlees gaar is geworden en de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kare Ikan
- Ayam Panggang Kecap - geroosterde kip in zoetzure ketjapsaus
- Lula Betawi - rundvlees in saus
- Sayur Kangkong Cabai Hijau - roerbak van van kangkung met groene peper
- Udang Goreng Bumbu Asam - gebakken gemarineerde garnalen met een gembersambal
- Semur Ayam - gekruide kip in heerlijke saus
- Sambal jeruk - Sambal met limoen
- Moo Sarong - varkensvlees balletjes in deeg
- Bami kuwa - bami soep
- Tumis Sawi Putih - roerbak van Chinese kool
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...