zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sate Padang - sate uit Padang
- Perkedel Singkong - gekruide cassave balletjes
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Sambal Ikan Teri
- Telur Rempah - gekruide eieren in pittige saus
- Pad Puk Bong Jeen - varkensvlees met kangkung
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Sambal goreng petis
- Mihoen goreng
- Sate paru bakar - sate van gekruide runderlong
Daging Bumbu Kuning - gestoofd gekruid rundvlees met boontjes


Daging Bumbu Kuning
gestoofd gekruid rundvlees met boontjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
150 gr sperziebonen
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1300 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm kunyit
3 kemiri noten
1 eetl ketumbar
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de boontjes in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert.
Dan de kokosmelk toevoegen en stoof het vlees vrijwel gaar. Vervolgens de boontjes toevoegen en kook het ver gaar. Serveer.
gestoofd gekruid rundvlees met boontjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
150 gr sperziebonen
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1300 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm kunyit
3 kemiri noten
1 eetl ketumbar
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de boontjes in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert.
Dan de kokosmelk toevoegen en stoof het vlees vrijwel gaar. Vervolgens de boontjes toevoegen en kook het ver gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.