Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Daging Bumbu Kuning - gestoofd gekruid rundvlees met boontjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Daging Bumbu Kuning
gestoofd gekruid rundvlees met boontjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
150 gr sperziebonen
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1300 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm kunyit
3 kemiri noten
1 eetl ketumbar
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de boontjes in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert.
Dan de kokosmelk toevoegen en stoof het vlees vrijwel gaar. Vervolgens de boontjes toevoegen en kook het ver gaar. Serveer.



Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 111 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251669