logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Daging Peteh

Bahan-bahan:
Ingredienten:
250 gr. rundvlees
2 theel gula jawa
3 sjalotten
2 salamblaadjes
5 tenen knoflook
1 eetl asem
1 theel. trassi
15 rawits
1/2 theel. laos
100 ml kippenbouillon (zie recept)
3 eetl. olie
20 gr. kokoscremé
10 petehbonen

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de asem, de trassi, de rawits en de laos fijn tot een boemboe (pasta) Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de petehbonen en de gula jawa toe en nog 1 minuut doorbakken.
Dan het vlees toevoegen en 5 minuten laten bakken. Vervolgens de salamblaadjes en de bouillon toevoegen en de massa 15 minuten zachtjes laten stoven.
Vervolgens de kokoscremé geraspt toevegen en alles laten stoven totdat de olie bovenkomt drijven en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 93 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180379