zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Asinan
- Rendang Itik - rendang van eend
- Soto ayam udang - garnalen kippensoep
- Ayam Penyet - gebakken gekruide kip met sambal
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
- Ayam Mentega - kip in boter bereid
- Bawang Goreng - gebakken sjalotten
- Sop Ikan masak asam kuwah - vissoep voor 2 personen
Daging Domba - lamsvlees met groenten


Daging Domba
lamsvlees met groenten
lamsvlees met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. lamsfilet
zout en peper naar smaak
1 eiwit
1 eetl. maizena
3 eetl. olie
3 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
2 eetl. ketjap manis
2 preien
250 gr. spinazie
1 bosje paksoi
175 gr erwten
1 theel. geraspte gula jawa (palmsuiker)
75 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl chilisaus
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in schuine reepjes van 3 cm. Klop het eiwit los. Snijd de gember in plakjes en de knoflook zeer fijn. Snij de prei in ringen en de paksoi in 3 cm grote stukken.
Bestrooi het vlees met de peper en zout en haal het vlees door het eiwit en bestrooi het geheel met de maizena. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en bak hierin de gember, de knoflook en de ketjap kort. Dan het vlees toevoegen en dit nog 4 minutn bakken. Schep het vlees uit de wok/wadjan en voeg dan de olie toe samen met de prei en bak dit 3 minuten. Dan de overige groenten toevoegen en dit zachtjes 3 minuten laten bakken.
Meng in kom de palmsuiker, de bouillon en de chili en voeg dit toe aan de groenten samen met het vlees en bak alles gaar.
ingrediënten:
500 gr. lamsfilet
zout en peper naar smaak
1 eiwit
1 eetl. maizena
3 eetl. olie
3 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
2 eetl. ketjap manis
2 preien
250 gr. spinazie
1 bosje paksoi
175 gr erwten
1 theel. geraspte gula jawa (palmsuiker)
75 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl chilisaus
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in schuine reepjes van 3 cm. Klop het eiwit los. Snijd de gember in plakjes en de knoflook zeer fijn. Snij de prei in ringen en de paksoi in 3 cm grote stukken.
Bestrooi het vlees met de peper en zout en haal het vlees door het eiwit en bestrooi het geheel met de maizena. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en bak hierin de gember, de knoflook en de ketjap kort. Dan het vlees toevoegen en dit nog 4 minutn bakken. Schep het vlees uit de wok/wadjan en voeg dan de olie toe samen met de prei en bak dit 3 minuten. Dan de overige groenten toevoegen en dit zachtjes 3 minuten laten bakken.
Meng in kom de palmsuiker, de bouillon en de chili en voeg dit toe aan de groenten samen met het vlees en bak alles gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.