banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Daging Domba - lamsvlees met groenten
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Daging Domba
lamsvlees met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. lamsfilet
zout en peper naar smaak
1 eiwit
1 eetl. maizena
3 eetl. olie
3 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
2 eetl. ketjap manis
2 preien
250 gr. spinazie
1 bosje paksoi
175 gr erwten
1 theel. geraspte gula jawa (palmsuiker)
75 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl chilisaus

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in schuine reepjes van 3 cm. Klop het eiwit los. Snijd de gember in plakjes en de knoflook zeer fijn. Snij de prei in ringen en de paksoi in 3 cm grote stukken.
Bestrooi het vlees met de peper en zout en haal het vlees door het eiwit en bestrooi het geheel met de maizena. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en bak hierin de gember, de knoflook en de ketjap kort. Dan het vlees toevoegen en dit nog 4 minutn bakken. Schep het vlees uit de wok/wadjan en voeg dan de olie toe samen met de prei en bak dit 3 minuten. Dan de overige groenten toevoegen en dit zachtjes 3 minuten laten bakken.
Meng in kom de palmsuiker, de bouillon en de chili en voeg dit toe aan de groenten samen met het vlees en bak alles gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38723923