logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tahu Jamur
gebakken tahu met paddenstoelen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tahu
100 gr paddenstoelen
75 gr rundergehakt
1 theel kecap inggris (worcestershire saus)
1 eetl kecap manis
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
2 eetl saus tomat
1 eetl saus sambal
1/2 theel zout
1/2 theel peper
200 ml runderbouillon
1 theel maizena + 1 eetl water
1 bosuitje
1 theel sesam olie
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de jahe fijn, snijd de paddenstoelen in stukken en de tahu in blokjes. snijd de bosui fijn. Marineer het gehakt met de kecaps en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak dit rul. Dan de tahu en de paddenstoelen toevoegen en meng alles goed. Dan de saus tomat, de saus sambal, de peper en het zout toevoegen en meng. Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Dan de opgeloste maizena toevoegen en laat de saus indikken. Schep de bosui en de sesamolie erdoor en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 58 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175946