Tahu Jamur
gebakken tahu met paddenstoelen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tahu
100 gr paddenstoelen
75 gr rundergehakt
1 theel kecap inggris (worcestershire saus)
1 eetl kecap manis
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
2 eetl saus tomat
1 eetl saus sambal
1/2 theel zout
1/2 theel peper
200 ml runderbouillon
1 theel maizena + 1 eetl water
1 bosuitje
1 theel sesam olie
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de jahe fijn, snijd de paddenstoelen in stukken en de tahu in blokjes. snijd de bosui fijn. Marineer het gehakt met de kecaps en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak dit rul. Dan de tahu en de paddenstoelen toevoegen en meng alles goed. Dan de saus tomat, de saus sambal, de peper en het zout toevoegen en meng. Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Dan de opgeloste maizena toevoegen en laat de saus indikken. Schep de bosui en de sesamolie erdoor en serveer.