Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sambal Megoreng - sambal, gebakken

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Megoreng
sambal, gebakken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 sjalotten
14 rawits
4 rode lomboks
2 theel. trassie bakar
5 teentjes knoflook
1 theel. suiker
5 kemirinoten
zout naar smaak
1 tomaat
5 eetl. olie.

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de rawits, de lomboks, de sjalotten en de knoflook grof. Rooster de kemiri eerst droog in een pan en wrijf of maal ze daarna fijn. Snijd de tomaat in partjes en bewaar alleen het vruchtvlees. Verhit in een wok/wdjan de olie en fruit hierin de lomboks, de rawits, de sjalotten, de knoflook, de trassi en de tomaat voor 2 minuten. Vervolgens wrijf of maal alle ingrediënten fijn tot een pasta. De sambal dus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 399 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911464