logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Megoreng
sambal, gebakken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 sjalotten
14 rawits
4 rode lomboks
2 theel. trassie bakar
5 teentjes knoflook
1 theel. suiker
5 kemirinoten
zout naar smaak
1 tomaat
5 eetl. olie.

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de rawits, de lomboks, de sjalotten en de knoflook grof. Rooster de kemiri eerst droog in een pan en wrijf of maal ze daarna fijn. Snijd de tomaat in partjes en bewaar alleen het vruchtvlees. Verhit in een wok/wdjan de olie en fruit hierin de lomboks, de rawits, de sjalotten, de knoflook, de trassi en de tomaat voor 2 minuten. Vervolgens wrijf of maal alle ingrediënten fijn tot een pasta. De sambal dus.

Add comment

Submit

who is online

We have 72 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160273