sambal, gebakken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 sjalotten
14 rawits
4 rode lomboks
2 theel. trassie bakar
5 teentjes knoflook
1 theel. suiker
5 kemirinoten
zout naar smaak
1 tomaat
5 eetl. olie.
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de rawits, de lomboks, de sjalotten en de knoflook grof. Rooster de kemiri eerst droog in een pan en wrijf of maal ze daarna fijn. Snijd de tomaat in partjes en bewaar alleen het vruchtvlees. Verhit in een wok/wdjan de olie en fruit hierin de lomboks, de rawits, de sjalotten, de knoflook, de trassi en de tomaat voor 2 minuten. Vervolgens wrijf of maal alle ingrediënten fijn tot een pasta. De sambal dus.
ingrediënten:
8 sjalotten
14 rawits
4 rode lomboks
2 theel. trassie bakar
5 teentjes knoflook
1 theel. suiker
5 kemirinoten
zout naar smaak
1 tomaat
5 eetl. olie.
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de rawits, de lomboks, de sjalotten en de knoflook grof. Rooster de kemiri eerst droog in een pan en wrijf of maal ze daarna fijn. Snijd de tomaat in partjes en bewaar alleen het vruchtvlees. Verhit in een wok/wdjan de olie en fruit hierin de lomboks, de rawits, de sjalotten, de knoflook, de trassi en de tomaat voor 2 minuten. Vervolgens wrijf of maal alle ingrediënten fijn tot een pasta. De sambal dus.